sponsoren

DeKrant
Albert Heijn
DanceDevotion
Staatsbosbeheer
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > routes gps-downloads  > gps wandelen

GPS wandelen

GPS wandelen bij de avondvierdaagse. Lekker makkelijk zonder papier (mét je telefoon).

Dit jaar kun je nog makkelijker GPS-wandelen bij de Avondvierdaagse Roden.

Elke dag van de vierdaagse zullen op deze website rond 15:00 uur de routes verschijnen in PDF-formaat (de routebeschrijving om uit te printen en mee te nemen).
Maar ook zal er een link bij staan naar de online wandelapp van Wandelen rond Roden.

Kies daar de route die je loopt. De 5 of de 10 kilometer.
Het enige dat je nodig hebt om de routes te lopen via deze wandelapp is een GSM met databundel en GPS.
Je hoeft de routebeschrijving dan niet uit te printen en mee te nemen onderweg.

Gebruik een van de bekendere internetbrowsers zoals Chome of Firefox om dit te doen. Een extra app installeren is niet nodig!

Lees hier hoe het werkt. (klik) - opent Wandelen rond Roden in een nieuw tabblad, je kunt hier alvast oefenen met een route.

Test eerst of dit werkt met jouw telefoon. Dit kun je doen door naar https://gps.wandelenrondroden.nl/gps-wandelroute-mensingebos-en-sterrenbos-roden/ te gaan en de instructies te volgen. Dit kan zelfs in de straat waar je woont. Loop daar een eindje.
Zie je de blauwe stip mooi over de weg bewegen waar je loopt, dan kun je GPS lopen tijdens de avondvierdaagse (zie afbeelding).
Lukt dat niet, dan heb je de routebeschrijving nodig.

test GPS wandelen

Ter illustratie: de routes wandelen via GPS zal er ongeveer uitzien als onderstaande afbeelding, waarbij je jouw locatie op de kaart ziet en alleen maar de rode lijn hoeft volgen. Je kunt zo ver inzoomen als je wilt. Verdwalen is onmogelijk zolang je batterij maar voldoende vol is. Dus laadt je GSM van tevoren op!

wandelapp

QR-code

Bij de start van elke dag zal een QR-code aanwezig zijn voor de lopers die via GPS gaan wandelen.
Door het scannen van deze QR-code krijg je een link. Als je die aanklikt kom je direct op de pagina terecht waar je de route van die dag kunt vinden.

Om een QR-code te scannen heb je een Barcode/ QR-code scanner nodig, zoals https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qrcodescanner.barcodescanner voor Android of https://itunes.apple.com/nl/app/qr-code-reader-and-scanner/id388175979?mt=8

Dit is de QR-code. Scan hem maar!

QR-code GPS wandelen

GPX bestand

Als je liever wel met een echte wandelapp loopt of met een GPS-apparaat, klik dan onder de kaart op Download GPX bestand.

Dan geldt de uitleg zoals die hier staat: GPS wandelen met app of GPS-apparaat